lördag 31 januari 2015

Cypresser och kruka av bildäck

För en vecka sedan köpte jag två fina cypresser som slumpades bort för 1 €/st. Jag tror att de ursprungligen sålts som juldekorationer att ha på balkongen eller att ha som surrogat för liten julgran.

Jag har sedan dess förvarat dem i matsalen tillsammans med en säck mylla som jag tinat upp. Idag blev det dags för plantering. Jag vet inte om cypresserna klarar av vårt klimat och om de överlever vintern. Det skall bli intressant att se hur det går för dem.
Den här fina krukan nedan är jag mycket glad över! Den fick vi till julklapp. Det är ett bildäck som gjorts om till en kruka och den är en vacker dekoration redan som sådan - som en blomma i sig - men i vår skall den nog fyllas med mångahanda växter. Det ser jag fram emot!Jag gillar att inreda min trädgård med föremål som har naturlig ålderspatina. Det får gärna vara rostigt, slitet, absolut inte perfekt. Jag återvinner en hel del. Ogräs och planterat lever glatt sida vid sida och det gömmer sig överraskande detaljer under buskar och blad. Stenar gillar jag också. Jag samlar på stenar som har det där "lilla extra".
Jag kommer att berätta mycket om min trädgård och visa upp bilder från den så småningom här på min blogg. Det har redan börjat bubbla inom mig och kittla i fingrarna, jag vill ut och pyssla i min trädgård, men än är det för tidigt...

Jag hinner knappt bli klar med mitt cypressprojekt, så börjar blöt snö slaska ner från himmelen. Och då är det bäst att mota bort mörkret och det grådaskiga vädret genom att tända ljus, tända ljus och tända ljus igen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar