fredag 13 februari 2015

Silkespappersblommor åt mina estniska fjärilar

För många år sedan köpte jag i Tallinn några estniska fjärilar av metall med små pärlor på vingarna. "Skräp", skulle man kunna kalla dem, speciellt som en del från början hade defekter, de saknade ena sprötet. Jag tycker ändå om dem! De är charmiga!

Fjärilarna har långa tider hängt i en gardinkappa, men nu beslöt jag att de skall bosätta sig någon annanstans. De var värdiga en annan plats än att glömmas bort i en dammig låda eller att kastas i soporna, så jag tänkte att de skall få sitta på kvistarna bland silkespappersblommor.


Så här ser en del av fjärilarna och silkespappersblommorna ut i närbild.
Det finns många metoder att göra väldigt fina och naturtrogna blommor av silkespapper. Jag valde den här gången att göra så här:

1. Det behövdes bl.a. en kvist, silkespapper, två olika typer av lim och en grillpinne. Silkespappret klipptes till många bladformade delar. Limstiftet använde jag till att limma ihop bladen och det andra limmet till att limma fast blomman i kvisten. Grillpinnen var en bra hjälpreda att forma blomman utan att silkespappret klibbade fast i fingrarna.


2. Här är en lite bättre bild på hur de klippta bladen såg ut.


3. Med limstiftet limmade jag först tre blad ihop och sedan tre blad av en annan färg ovanpå. Sedan limmade jag fast den halvfärdiga blomman i kvisten med det andra limmet. Jag fyllde på ännu mera blad runt kvisten tills jag tyckte att jag började få ihop någonting som liknande en lämplig blomma. Färdigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar