tisdag 17 februari 2015

Som om jag plötsligt stod ute

Fenomenet är det samma alla år! När jag plockar undan höstens och vinterns mörka och murriga gardiner för att ge plats för det ljusare och skirare, så är effekten nästan som om jag hade målat om ett helt rum.

Idag bytte jag gardiner i köket och sovrummet. Det kändes plötsligt så overkligt ljust, som om alla kunde se rakt in genom fönstret och tvärtom kändes det som om jag själv stod ute. Det fanns plötsligt ingen gräns mellan inne och ute. Allting flödade av ljus. En märklig känsla bara av att byta till ljusa gardiner.

Det är mycket man kan göra med textilier och tur är det, eftersom jag inte är den som spontant målar, tapetserar eller gör stora ommöbleringar i huset. Sådant har jag varken inspiration, krafter eller pengar för. Det är enklare att bläddra och fantisera i inredningskataloger och titta på andras inspirerande inredningsbloggar.

Därför känns det lite smått löjligt att ibland påstå att jag inreder. De ingrepp jag gör i hemmet är i allmänhet sådana där små förändringar som de flesta gör. Jag har ändå vissa kriterier som i mån av möjlighet bör uppfyllas. Jag köper sällan onödigt och prioriterar återvinning, naturlig patina på föremål är en bonus och det skall vara praktiskt. Det skall gå att leva i ett hem med många människor och djur, det skall inte vara som i ett museum eller som i en utställningsmonter.

Här nedan ser ni sovrummet med de vita spetsgardinerna jag satte upp idag. Det gammalrosa sängtäcket och kuddarna är nya investeringar. Det finaste på bilden är min hund Ludde, en tibetansk spaniel på 10 månader.


Min fina Ludde.


Köket fick också andra gardiner uppsatta idag, eller, ja,  egentligen är det bara en bit tyg som jag bundit fast i gardinstången. Jag blev förtjust i det rosa-lila skiftande tyget när jag såg det i vår mångsidiga lokala affär och måste absolut köpa stuvbiten som fanns kvar. Tyvärr räckte det inte till så mycket.


Jag har också investerat i en ny vaxduk. Det har blivit en hel del spets, rosa, rosor, romantiskt och skirt och skärt på senare tid. På snudd till äckligt. Det är vanligtvis inte min stil, men nu har jag varit i en sådan period och det tillåter jag mig att vara.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar