lördag 11 april 2015

I trädgården: "Nytt" arbetsbord!

Idag har det varit den underbaraste vårdagen hittills i år; värme, sol, fågelkvitter och en härligt disig vårhimmel. Vårvädret kan inte bli bättre än så här! Jag har i rena våryran åstadkommit massor, massor i min trädgård.

Mitt förra arbetsbord i trädgården murknade och jag behövde ett nytt. I ett förråd hittade jag en gammal diskbänk från början av 1900-talet. Det har stått där bland allt bråte mycket länge och ingen har knappt noterat att det funnits där. Jag hittade fastklistrade tidningar från 1952 på den galvaniserade skivan, men jag vet att det är en del av husets första köksinredning och huset är byggt år 1914.

När jag väl fick köksbänken ut i dagsljuset ångrade jag nästan att jag tänkte låta det få sin sista viloplats utomhus i regn och rusk. Det är i gott skick, charmigt och snyggt, men så tänkte jag: För vem skall jag spara det? Varför skall jag spara det? Det går inte att spara allting, saker bör användas... och jag hoppas innerligt att jag inte kommer att ångra mig...

Mitt "nya" arbetsbord i trädgården!

Jag rev bort den dåliga galvaniserade skivan från bordet och fick hjälp med att sätta dit en ny skiva som jag klädde med en gammal vaxduk.

En del grejer har också fått flytta ut från växthuset.

Målningen är gammal och original, jag har en känsla av att den kan vara vattenlöslig, kanske är det här den sista bilden med den vackra färgen, vid första regn rinner allting bort...

Gammalt och slitet och vackert!

En kruka i trädgården har gått sönder, jag byggde några trappor av skärvorna, satte dit lite mylla och mossa och en rostig slända från någon avdankad dekoration.

Enkel och snabbt fixad dekoration av krukskärvor.

Vårens första planteringsprojekt blev inte penséer i år utan taklökar och bergsväxter. Jag strävar medvetet till att förenkla min trädgård så att växterna skall sköta sig själva, jag varken vill eller orkar gå omkring och vattna hela somrarna längre.

Dräneringen borde ju fungera med säckväv!

Jag har naturligtvis inte jobbat ensam i trädgården. Jag har haft en hjälpreda med mig!


... fast vi har kanske ibland fokuserat på lite olika saker... det varma fårskinnet var väldigt roligt att gräva i och leka med!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar