söndag 31 maj 2015

Jag har fått en annorlunda present: En färdig rabatt!

Jag fick idag ta emot en annorlunda rolig present! Redan på hösten meddelade min väninna att hon tänker ge mig en egen blomsterrabatt i present på våren. Idag blev det den vårdagen!

Hon packade plantor, mylla och en sten hon målat i knallblått ur bakluckan och styrde stegen ner mot min trädgård. Stenen hon målat tyckte hon att passade min stil. Sant! Jag gillar den massvis!


Plantorna hon valt ut kommer, när de börjar blomma, att gå mycket i gult, något tror jag går i blått och vissa sorter gillas skarpt av humlor, bin och fjärilar. Jag hade anteckningsblocket med mig och antecknade vad för slags plantor som grävdes ner. Där fanns åtminstone lungört, gullris, någon ligularia och någonting som på finska heter Dorian villakko.

Min väninna grävde, planterade och planerade och lagade rabatten i skick. Min främsta uppgift var att peka med fingret och meddela var rabatten skulle grävas och givetvis fick jag komma med egna åsikter, men jag tyckte det var kul att ge fria händer till henne att göra sina egna val. Det blev mera spännande så och jag vet att hon vet vad hon gör, hennes egen trädgård är helt suverän i sin idérikedom och blommande mångfald.
Det kommer att bli spännande att se vilket utseende rabatten får när växterna rotat sig och börjar blomma. Den borde bli en glad färgklick med surrande insekter som trivs! Rabatten med den knallblå stenen och valet av växter är planerat för att passa in i min smak!

Det här blomlandet har också ett eget namn som levererades tillsammans med rabatten. Blomrabattens namn är:

VÅRHIMMEL OCH HÖSTSOL
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar