söndag 17 maj 2015

Sysslor i trädgården

Jag har hållit på nästan hela dagen i trädgården med att hacka och rensa i en rabatt. Det har varit som att ta sig fram i en djungel och det här är bara en av mina rabatter. Flera väntar på min framfart!

Jag har tidigare skrivit att jag inte riktigt vill använda ordet ogräs när jag talar om växter som har en tendens att växa på fel ställe, att gräs och kirskål får växa sida vid sida med mina planterade växter. Jag erkänner, det är delvis en liten lögn. Jag älskar att ha ett naturens kaos i trädgården med osymmetriska rader och stor frihet för de flesta växter att välja var de vill ta sig fram. Men!!! Kaoset måste till en viss grad vara organiserat för att det skall fungera, gräs och kirskål får inte ta hela makten! Jag vill också ge annat en chans och en möjlighet! Just nu känner jag dessutom att det är helt okej och riktigt rätt åt gräs och kirskål att kalla dem för ogräs. Kroppen är totalt kaputt, finito efter allt hackande dagen lång. Jag kommer att stupa i säng av utmattning ikväll.

Till det här vill jag ändå tillägga att trädgårdsarbete inte är tvångsarbete för mig. Det är en trevlig hobby och jag får motion, men jag har en tendens att förivra mig, glömma tid och rum och ta i lite för mycket på en gång. Just för att det är så roligt.

Det blev också att flytta av och an på en del plantor och att plantera nyinköpta bergsväxter i en med säckväv fodrad "metallkruka". Den här våren har jag varit galen i bergsväxter. Det här är den andra med säckväv fodrade "metallkrukan" jag fyller med bergsväxter.


I några år har jag haft gamla fina kakel stående i en rabatt. Det ångrar jag, det var dumt, men skadan är redan skedd. Kaklen är förstörda! En har klarat sig och den har fått flytta in i växthuset.Jag har också ett litet projekt på gångs, har blandat till en egen färg med färgpigment och målat stenar och cementplattor. Jag kommer att återkomma till detta projekt här på bloggen så småningom!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar