måndag 25 maj 2015

Trädstammarna blommar i Åbo

Idag var jag i Åbo och passade samtidigt på att ta en rundtur kring åstranden för att spana in alla fantastiska blommande trädstammar som finns där för tillfället. Det är ett stick- eller virkgraffitievenemang som pågår fram till 7 juni, Knit´n´ Tag Turku, heter det visst, ett i mina öron något konstigt namn, men det finns troligtvis en förklaring till namnet som jag inte känner till.

För något år sedan var jag och tittade på motsvarande hantverksskapelser på trädstammarna i Åbo och blev helt såld! Samma sak nu! Helt i min smak! Kreativiteten och färgerna flödar, man blir inspirerad, får lust att omedelbarbums åka hem och virka! Den här typen av konst sprider glädje. Jag noterade det redan förra gången och jag noterade det nu -  vi normalt lite tystlåtna och inbundna finländare börjar spontant och glatt pladdra med varandra då vi tillsammans snurrar runt trädstammarna.

Det finns visst 33 dekorerade trädstammar, olika, men alla på sitt sätt helt suveräna spridare av positiv energi. Jag har haft synnerligen svårt att välja ut bilder för det här blogginlägget, speciellt som det förutom helheterna finns massvis med intressanta detaljer på varje träd. Jag har ingen aning om vem som dekorerat de olika skapelserna, jag har bara fotograferat, så här, varsågoda!


Åbo är en gammal och vacker stad, full av intressanta överraskningar. De här stora guppande sjöfåglarna är inte alls heller fel!


2 kommentarer:

  1. Åh så härligt! :) Liknande virkade trädstammar finns i Santa Cruz (Teneriffa) också, kanske borde visa upp dem i nåt blogginlägg framöver :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det skulle vara trevligt att få se bilder på de virkade trädstammarna i Santa cruz! Vad heter din blogg? :)

      Radera