onsdag 17 juni 2015

Miniatyrträdgårdar... och en hobby jag brinner för!

I dagar och timmar har jag suttit och tillverkat små föremål för att kunna göra egna miniatyrträdgårdar. Allt sågande, borrande, målande, limmande, att vrida och forma järntrådar, vänta att lim och färg torkar o.s.v. har tagit mycket, mycket mera tid än vad det ser ut. Dessutom har jag försökt göra föremålen så att de någorlunda bra skall klara av väder och vind. Vid val av lim, målning och material har jag varit tvungen att beakta det här. Jag har tänkt att trädgårdarna skall stå utomhus och på grund av det har jag inte försökt göra dem sköra och detaljerade; regn och storm gör dem ändå alldeles för fort slitna, smutsiga och trötta.

I dag plockade jag ihop några miniatyrträdgårdar i krukor av de föremål jag tidigare tillverkat och det material jag samlat i skog och mark. Jag satte mylla i krukor och planterade lite bergsväxter i dem, försökte skapa små landskap eller ögonblick i krukorna. Det blev mycket material över, så det går bra att tillverka flera miniatyrträdgårdar när den rätta inspirationen faller över mig igen.

Det här pysslandet har som sagt tagit sin tid, men jag har gjort det bara för att det är så roligt. Det har fått ta sin tid. Och jag är van att pyssla med miniatyrföremål... Det här med miniatyrvärldar är en av mina hobbyer som jag brinner för (även om jag just nu inte är så aktiv). Jag bedriver en annan blogg som specifikt fokuserar just på miniatyrvärlden: Anetteriinas små ting och tankar. Där finns en hel del att kolla upp för den som är intresserad. Jag presenterar den inte närmare här, den får tala för sig själv, den lever sitt eget liv! Du är välkommen att kika in även där: http://anetteriina.blogspot.fi/

Allt arbetsmaterial utspritt vid utemöblerna.
Ljuskronan är gjord av ett gammalt smycke, champagnekork och bomullstops. Flaska och glas är engångspipetter för ögondroppar.
Min samling av knappar blev användbar också här.
Bordsskivan har jag dekorerat genom decoupage-tekniken.
Huset och källaren är restbitar från ett snickeriprojekt. Den gröna pärlan skall föreställa en vattentunna.
Flaggstången är en tandpetare. Förutom taklökar har jag använt grönmålade kottar till träd.
Dagens saldo: Fyra miniatyrträdgårdar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar