torsdag 4 juni 2015

Grodyngel och te-veronika

Här är vår egen lilla "sjö", inte så stor, men fyller många funktioner. Här går det att både simma och ro och njuta av naturen. Bottnen är av sand och vattnet är i ständig rörelse, isande kallt vatten kommer ur någon underjordisk källa. Vattnet är alltid kallt, rent och algfritt. Här simmar rudor som pickar på benen när man står alldeles still, ett par gäddor har simmat här i många år, men är nu försvunna. Ofta simmar här snokar, men det hör nog till det mindre roliga att möta en snok under simturerna. Här finns vackra trollsländor som flyger omkring. Och så finns här grodyngel.
Dessa underbart söta grodyngel, oj vad vi under årens lopp simmat tillsammans med grodyngel och smågrodor. När grodynglen blivit smågrodor och tagit sig upp på land är det som en matta av smågrodor på stranden. Då gäller det att vara försiktig med vart man sätter ner fötterna. I dag fann jag grodynglen simmande vid sandstranden i solstrålarnas värme.
Vid den lilla "sjön" växer bl.a. massvis av te-veronika, en av mina absoluta favoritblommor, de trivs inte i vas och är svåra att få fina på bild, men där de växer vilt i naturen, precis där de skall vara, där är de så vackra, så vackra.
Vilobänken omgiven av grönaste grönt...


Granens skugglek mot den gamla roddbåten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar