onsdag 1 juli 2015

Trädgårdsspa; avstressande blomsterbad för fötter och själ

Sommarens hittills varmaste dag tillbringade jag så mycket som möjligt utomhus i solskenet. Jag lämnade bort alla måsten, latade mig och gjorde dagen till en riktigt slö semesterdag. Jag skapade mig mitt eget trädgårdsspa. Det blev ett avstressande blomsterbad för fötter och själ.

Jag plockade blommor och blad; te-veronika, smörblommor, akleja, daggkåpa, vallört, kirskål, oregano, hundfloka och allt möjligt annat som råkade komma emot mig när jag gick omkring och samlade blommor i blomsterskålen. Himalaya salt, pressad lime och varmt vatten ingick också i min blomstercocktail för fötterna.

Det är absolut ändå inget recept för fotbad som jag nu delar med mig. Jag tog bara de växter som jag först hittade, en annan gång är det andra växter som gäller. Dessutom bör man vara försiktig med allergiska reaktioner och t.ex. smörblommor som jag använde mig av är giftiga (men jag tog bara några som dekoration).

Det finns gamla beprövade och bra recept på örtabad för fötter som anses ha en hälsosam inverkan på människan. Jag har inte tillsvidare testat ett "riktigt recept", det är alltid någon ingrediens som jag inte råkar ha hemma eller inte vet var jag skall hitta eller inte orkar skaffa och så gör jag det på mitt eget sätt istället.

Tanken med mina blomsterbad för fötterna är inte att fötterna skall botas från någon åkomma, det handlar snarare om att ge en dubbeleffekt när det gäller att nollställa sig och stressa av, att tillåta sig att stanna upp. Om man har kommit så långt att man sitter ute i naturen med fötterna fångade i ett varmt rogivande bad med vackra blommor, lite läsbart, en dryck, så betyder det att man verkligen på riktigt har gett sig lov att vara ineffektiv...SKÅL FÖR SOMMAREN! 

Vi hoppas att det blir många varma dagar efter det här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar