tisdag 4 augusti 2015

En cafeterias smakfullt inredda uteplats

Idag besökte jag Westankärr gård i Kimito. Där finns en cafeteria med försäljning av bl.a. fårkött, samt för tillfället en konstutställning med naivistisk konst, en konstart som jag gillar väldigt mycket. Mera info om stället hittar du här: http://www.westankarr.fi/

Den här gången har jag valt att fokusera på det som Westankärr gård har att erbjuda cafeterians gäster där de sitter utomhus och avnjuter sin kaffestund med någonting gott till - eller som jag - en flädersaftstund med en bit läcker toscakaka. Det som erbjuds gästerna utomhus kallas ögonfröjd!

Det råkade vara en väldigt solig och varm augustidag och det var möjligt att sitta utomhus i solskenet och jag kan säga att det var ett nöje att sitta där och begrunda alla de fina arrangemang som området har dekorerats med. Det fanns en massa växter i krukor, mjölkkannor, grytor och ämbar som lagts upp till olika arrangemang med gamla, slitna, rostiga bruksföremål, lastpallar, stegar, kärrhjul, lådor, kakelugnsluckor och andra saker. Dessutom har vackra stenar placerats på ett smakfullt sätt lite här och där. Det är precis den här stilen som jag själv gillar så väldigt mycket!

Jag kunde inte låta bli att ta några bilder av dessa fina arrangemang med gammalt, slitet, rostigt och en massa olika växter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar