torsdag 20 augusti 2015

Inspirationsbilder från en "Pippi Långstrump-terrass"

Håhhå, jag blev alldeles matt när jag upptäckte den här galna färgpricken till restaurang där jag igår strosade omkring på gatorna i Tallinn i Estland. Terrassen var mera hysteriskt inredd än det värsta s.k. Pippi Långstrump-hus jag någonsin tidigare skådat, där rådde en fullskalig idé- och färgexplosion, en total galenskap med fullfjädrad humor! Och jo, sådant gillar jag! Det här, om något, gav åtminstone mig en idéspruta till vad roligt man kan hitta på när man inreder sin egen terrass eller trädgård. Det finns ju ett och annat som man för en billig penning och med glimten i ögat kanske skulle kunna piffa upp sin egen trädgård med. Vad sägs om udda gardiner och tavlor i olika och granna ramar i pergolan eller på utsidan av växthuset? Eller limma fast lite extra långa fransar på solparasollen? Eller göra ett stängsel av gamla cyklar och vattenkran och rör?

Restaurangen heter Manna La Roosa. Tyvärr var vi så tidigt igång på förmiddagen att restaurangen inte ännu hade öppet. Vid dörren välkomnades vi av en butler i papp som meddelade att restaurangen var stängd. Jag kan ingenting säga om inredningen inne i huset, inte heller om kvaliteten på maten, betjäningen, kundgruppen, stämningarna där... efteråt kollade jag snabbt någonting om det på nätet, verkar tillhöra de 50 populäraste restaurangerna i Estland...

Så här bjuder jag på ett drös av inspirationsbilder från Manna La Roosa till dem som gillar att lite leka och tänja på gränserna i sin inredning!

Vilken färgkaskad och roliga detaljer!

Skojiga tavlor och föremål på husväggen.

Egentligen ingen dyr inredning, bara humoristisk och fantasifull.

Också terrassgolvet är målat i en lite speciellt stil.

Gardiner, stora krukväxter, utebelysningar, parasoll och mycket färg. Kolla stängslet!

En av flera inredningscyklar, fungerar som stängsel och hylla.

Stolar och bord i olika färger och stilar.

Även på balkongen finns en cykel och ett par paraplyer.

Ett sådant här parasoll med långa fransar väcker mitt ha-begär.

Den här butlern i papp vid dörren meddelade att restaurangen inte just då var öppen.

En sådan finns vid restaurangen.

Till sist: denna bild...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar