tisdag 11 augusti 2015

Trädgårdsiakttagelser...

Det finns så mycket vackert i trädgården. Den lever och förändras från dag till dag. Någonting har vissnat, någonting har börjat bilda frukter, någonting har spruckit ut i blom.

Jag kommer med några trädgårdsiakttagelser igen...

Studentnejlikornas blommor är som röda brinnande facklor i trädgården - de kallas ju också för Brinnande kärlek.


Jag planterade tre nya sorter av Clematis i trädgården i år. Nu upptäckte jag att en av sorterna blommar - men ser inte alls ut som det utlovades på plantförpackningens bild! Den borde ha varit mera åt det lila hållet och med en massa dubbla blad! Det gör ingenting, jag tycker den är väldigt fin så här... och det tycker någon annan också. Någon har gnagat på bladen..


Rosen som rotat sig väl i trädgården för många år sedan flyttade jag till ett annat ställe i år. Det mådde den inte alls illa av, den blommar så vackert i år igen, precis som om den alltid hade varit där den nu är!


Jag är så glad över mina fjärilar och humlor som flyger och surrar omkring i trädgården. Den här nässelfjärilen var dessutom en tacksam fotomodell.


Smultronen mognar, är nästan lika stora som jordgubbar och smakar så gott...


... och samtidigt med smultronen mognar krusbären som är så goda att äta direkt från busken.


Lammöronen blommar och bladen  är så mjuka och lena, jag är inte förundrad över varifrån växten fått sitt namn.


Den här kolibriholken hade jag som "rubrik" i Gredoliskäras bo en tid, den blir allt mera mossbelupen för varje år som går... och aldrig har det bott en kolibri i den...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar