fredag 4 september 2015

Igen en lampskärm av återvinningsmaterial!

Det är verkligen roligt att "bygga om" gamla och fula lampskärmar. Nu har jag gjort det igen! Den här lampan hittade jag på min egen loppis! Jag har en liten självbetjäningsloppis och hade lagt den här lilla lampan till försäljning för 2 €. Det var ju tur för mig att ingen ville ha den för nu kom jag på att jag behövde den själv!

Så här ser lampan ut nu:


Så här såg lampan ut då:Lampskärmen på den här lampan är byggd enligt liknande system som på den förra lampskärmen jag tunade, d.v.s. hela skärmen består av en metallring upptill och en metallring nedtill och allting hålls ihop av plast. Du kan läsa om min förra lampa här. Den här gången gjorde jag det enklare för mig och skar bort så mycket plast som möjligt, men behöll fyra stödande plastremsor som stomme så som ni kan se på bilden nedan. På så sätt slapp jag bygga upp en helt ny stomme av järntråd.


Efter det opererade jag sönder en spetsblus och limmade fast tyget på lampan. Sedan limmade jag fast röda fransar både uppe och nere. Jag sydde också fast svarta plastpärlor lite på måfå som dekoration, men jag är inte säker på om det var nödvändigt. Lampan skulle ha klarat sig utan plastpärlorna, men de får bli kvar när de nu en gång redan är fastsydda...

Så här ser lampan ut när den lyser. Själv tycker jag att den blev ganska mysig, gillar den kraftiga färgsättningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar