fredag 30 oktober 2015

Filfabriken

Det är många år sedan jag senast lagade min egen fil, men i förrgår blev det av. Det är ju så enkelt att ha sin egen lilla filfabrik. Det är bara att sätta en tesked fil i skålar och hälla mjölk över och sedan låta det stå i rumstemperatur tills det tjocknat. Sedan sätter man filen in i kylskåpet.

Jag använde röd mjölk och röd fil, eftersom jag gillar att filen blir lite gräddigt tjock på ytan. Min fil stod i värmen ett dygn. Då hade den rätt konsistens och var färdig att sättas i kylskåp.

Mums, både lite roligt och gott blev det med gammaldags egen tillverkad fil!

En tesked fil sättes i skålar...


... och så häller man mjölk över.


Filen får stå i rumstemperatur tills den får rätt konsistens. Sedan in i kylskåpet.


Gott med mycket  socker och kanel på filen. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar