fredag 23 oktober 2015

Marknader och skördetid

Jag gillar marknader. På marknader kan man hitta produkter och hantverk som inte går att finna någon annanstans, sådant som producenten själv tillverkat och säljer - utan mellanhänder!

Igår var jag för min del på höstens sista marknad och det blev strömmingsmarknaden i Åbo. Det regnade hela tiden, men inte så att det kändes omöjligt att promenera omkring där, paraplyet var till stor hjälp - åtminstone så länge som jag hade det kvar, lyckades slarva bort det...

Jag kom hem med flera burkar honung, eterneller, prydnadspumpor och en hel del annat nyttigt och trevligt -  men - trots att det var en strömmingsmarknad kom jag inte hem med en enda fiskprodukt. Den här gången blev det bara så...

Idag skall jag visa några skördebilder.

På strömmingsmarknaden köpte jag denna härliga bukett med eterneller.Jag köpte också gröna prydnadspumpor, den stora orange köpte jag i en affär vid ett tidigare tillfälle. Mina egna prydnadspumpor blidde det precis ingenting av och det har inte varit lätt att hitta prydnadspumpor hos andra heller. Jag tycker att det är trevligt att ha av dem inomhus i skålar och vid olika installationer på hösten.


Med en del av produkterna från en strömmingsmarknad gjorde jag en installation i min skruttiga "trädgårdskärra" för ett par år sedan. I år köpte jag inte äpplen, eftersom vi fick massvis med egna äpplen, men jag såg att det fanns likadana stora, goda och fina äpplen från Åland (tror jag att det var) till salu på marknaden.


De här produkterna på bilden nedanför är inte från någon höstmarknad. Det är från min egen trädgård. Det finns ju en hel del eget att skörda också. Tyvärr kom det rekorddåligt med japanska lyktor i år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar