torsdag 12 november 2015

Så här blev pepparkakshuset!

Igår lovade jag att lägga ut bilder på bloggen på det färdiga pepparkakshuset. Varsågoda, här kommer det utlovade! Här kan du läsa gårdagens bloggtext.

Jag fick i varje fall alla pepparkakshusdelar att på ett så där ungefär att passa ihop - även om huset blev både snett och vint! Eftersom det aldrig skulle falla mig in att äta upp ett äckligt dammigt pepparkakshus så passade det mig alldeles utmärkt att ta till en genväg och limma ihop delarna med limpistol!

Om man gör först och tänker sedan når man sällan det optimala resultatet och så här efteråt vet jag att vissa moment i processen borde ha gjorts med lite större förberedelse, men jag hör inte till dem som tänker länge och långt när inspirationsväxeln ligger på. Det skulle i varje fall ha varit bra med t.ex. bättre detaljerade ritningar, rött silkespapper hemma (det gröna i fönstren blev fult), man borde ha skurit de nygräddade pepparkakssidorna raka och också ha sett till att ha en ordentlig sprits för dekorering med kristyr...

Nåja, jag är väl relativt nöjd i varje fall. Nästa gång jag får inspiration till att laga ett pepparkakshus så faller det knappast på samma tema. Jag gör sällan samma sak två gånger. Det är för tråkigt att försöka upprepa sig och förbättra sig och ett pepparkakshus är ändå så förgängligt...

När julen närmar sig blir det dags för allehanda tomtar att flytta in i huset, men ännu har jag inte kört igång med det egentliga julpysslandet.

Huset sedd från framsidan med gröna fönsterrutor. 

Huset sedd från baksidan med gröna fönsterrutor. 

Huset sedd från ena sidan med det s.k. tornrummet.

Huset sedd från andra sidan.

Pepparkakshuset sedd från baksidan med balkongen.

Pepparkakshuset sedd från framsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar