fredag 8 januari 2016

Luddes nya plagg enligt återvinningsprincipen

Den senaste tiden har man vant sig vid regn, regn och åter regn. Att det plötsligt blir närmare -30 grader kallt är någonting som åtminstone inte jag var riktigt förberedd på. Oberoende av väder och vind skall min tibetanska spaniel Ludde flera gånger om dagen ut och rastas och det är minsann inte behagligt när det är så här kallt.

Ludde har både haltat och hoppat och "blivit benlös" under våra snabba och nedkylande utevistelser. Därför försökte jag först "bygga om" en gammal mössa till jumper åt honom för att lite hålla upp värmen. De två sista bilderna jag visar här är hur han såg ut i en uppklippt gammal mössa. Det arrangemanget kändes ändå lite väl klumpigt.

Sedan beslöt jag att utveckla mössan ytterligare, klippte om den och stickade muddar på den. Nu när jumpern är färdig kan jag se vad som kunde ha gjorts på ett annat och bättre sätt, men i brist på annat får det duga tillsvidare. Själv verkar han i varje fall gilla sin jumper.

Egentligen borde Ludde ha någon typ av tossor också. Tassarna gillar inte kylan, men tossor tror jag att han inte skulle gilla att ha på sig...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar