söndag 17 januari 2016

Massvis med tibetanska spaniels

Idag var vi på den internationella hundutställningen Winter Dog Show i Åbo. Där fanns många intressanta hundraser, men vi var närmast intresserade av att titta på de tibetanska spanielarna när de tävlade. Vi har ju själva en tibetansk spaniel, Ludde.

Det var roligt att ha massvis med tibben runt sig. De är stora personligheter med livligt minspel, talande och avslöjande ögon, är envisa (men mutbara) och mycket humoristiska. På ett sätt kan de se väldigt olika ut, men alla har de sin fina svajande svans likt en plym, de långa håren på öronen och sin svävande gångstil. Och alla är de så söta! Det var givande och roligt att följa med de tävlande hundarna.

Ludde har aldrig deltagit i en hundtävling. Jag har aldrig ens tänkt tanken att jag skulle kunna hålla på med hundtävlingar, men när jag såg de andra hundarna tävla, så väcktes det en nyfikenhet i mig över hur det skulle kunna tänkas gå för honom på en tävling. Han har ju trots allt en fin stamtavla.

Nåja, som det var nu den här gången fick han stanna hemma och vi hade lite presenter med oss hem till honom, bl.a. fick han lite hundgodis, en ny kam och ett par nya bäddar. De två sista bilderna som jag visar här på bloggen är på vår egen Ludde med en av bäddarna han fick. Han bekantar sig med bädden - först försiktigt nosande och forskande och sedan filuriskt på rygg sprattlande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar