torsdag 25 februari 2016

Åsneöron och amerikamormödrar...

När jag besökte stan för ett par dagar sedan kände jag för att köpa en uppiggande glad tulpanbukett, men så fick jag syn på ett stort urval grönväxter till ett bra pris. Så det blev grönväxter i stället!

Jag valde ut tre växter och jag måste erkänna att det var namnen på grönväxterna som styrde mitt val. Vad sägs om att ha växter hemma som heter Aasinkorva, Amerikan muori och Kahvipensas? Så där fritt översatt till svenskan så skulle växterna heta Åsneöra, Amerikamormor och Kaffebuske - om de sedan heter så på svenska på riktigt är sedan en annan sak. Jag har heller inte kollat upp och forskat i växternas svenska namn. I vilket fall som helst tycker jag att det är lite skojigt med sådana här växtnamn. Växter har ofta intressanta namn.

På bilden nedan sett från vänster har vi först en Amerikamormor, sedan ett Åsneöra och till höger en Kaffebuske. Nu får jag hoppas att jag också lyckas hålla liv i växterna. Det kan jag ibland ha vissa problem med. Många av mina grönväxter har gett upp i vinter, speciellt sörjer jag en liten Arabia kaffeplanta som jag i somras köpte i botaniska trädgården i Åbo. Nu har jag i varje fall någon form av ny kaffebuske, så får se hur det går...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar