torsdag 26 maj 2016

Kan man ha förkläden i fönstret?

Jag hittade gamla förkläden i ett förråd och minns att de använts när någon i tiderna klätt ut sig till påskhäxa. Nu såg jag på dem med helt nya ögon och konstaterade att de är väldigt vackra handarbeten med fina tygmönster och lyckade färgkombinationer och fickorna är så gulliga.

Det skulle ha varit tråkigt att sätta dem tillbaka i plastpåsen och in i förrådet, så jag beslöt att testa hur de fungerade som gardiner i ett litet fönster.

Nåja, förklädena är vackra i sig, men om det blev en så lyckad lösning i just det här fönstret på det här sättet må vara osagt, men jag låter dem hänga kvar där tills jag tröttnar eller kommer på en ny idé.

Jag inreder mina rum efter teman, inte så strikt, men så där lite ditåt, och det här rummet har jag valt att leka fullt ut i. Jag samlar hysteriska grejer där som inte passar in någon annanstans, grejer som är granna, direkt grälla och kanske kitschiga och jag godkänner smaklösa stil- och färgkombinationer. Förklädena i fönstret kan passa in här, åtminstone för en tid. Lite roligt och humoristiskt får det vara ibland, tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar