lördag 18 juni 2016

Jättenäckrosor och annat sevärt

Den här veckan besökte jag Helsingfors och passade då på att ta mig en titt in i Kajsaniemis botaniska trädgård.

För mig var det ett väldigt intressant besök och nummer ett var nog definitivt att få se de enorma näckrosorna! Någonstans har jag hört berättas att de flesta växterna i det gamla växthuset från 1800-talet inte är så gamla. Under fortsättningskriget träffades växthuset av bomber och de flesta växterna dog av frost. Jättenäckrosens frön hittades på botten av en frusen damm och blev således en av få växter som överlevde kriget.Den botaniska trädgården har en väldigt ståtlig glasbyggnad. Tyvärr var en del av utomhusområdet stängt när jag var där, så den biten blev lite på hälft.


Jag gillade också bomullen i krukorna, fantiserade att bomullsklasarna skulle ha varit trevliga dekorationer i någon glasburk där hemma.


Här är hon själv, bland grönskande blader.


Det fanns så mycket att se och så mycket att fotografera. Här har jag valt ut några bilder från besöket i botaniska trädgården.


Den som vill veta mera om Kajsaniemis botaniska trädgård kan kolla in deras hemsida här. Förra sommaren besökte jag Runsala botaniska trädgård i Åbo. Det kan du läsa om här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar