måndag 27 juni 2016

Midsommardagen

Midsommardagens väder blev precis så där som man fantiserar att vädret skall vara på en midsommar; inte ett moln på himmelen, stekande het sol...

Midsommardagen inspirerade till att vistas utomhus och jag tillverkade en enkel midsommarkrona av timotej som jag knöt runt en järntråd. Mellan varven landade jag i solstolen och bara njöt av värmen och den molnfria himmelen. Vädret var dessutom lite disigt, det påminde lite om klimatet mera söderut i Europa och det gillade jag!

Vi hann dessutom med ett besök till den lilla gemytliga bruksorten och byn Mathildedal. Tempot och atmosfären där på midsommardagens afton tyckte jag att påminde om någon för länge sedan svunnen tid. Det kändes som om jag förflyttats till en gammaldags kurort, många, många decennier bakåt i tiden.  Där vandrade av och an mellan stränder och caféer och restauranger och hotell och små butiker till synes sorglösa sommargäster och ortsbor och sporadiska besökare omkring i simdräkter och badhanddukar. Omgivningen pryddes upp lite här och där med trevliga dekorationer och arrangemang, byggnaderna och dammarna var minnen och rester från storhetstiden då orten var en bruksort och i flera inhägnader betade nyklippta alpackor. Här kan du läsa mera om Mathildedal.

Midsommardagen avslutades med bastu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar