måndag 13 juni 2016

Slottet mitt i skogen

Idag har jag besökt ett slott - beläget nästan mitt i skogen! Det handlar om Kalliolaakson linna i Bjärnå. Det speciella och framför allt det mest imponerande med det här slottet är att det är byggt av ett äkta par som i princip ensamma i över tjugo års tid utfört ett enormt arbetsprojekt.

Familjen bor i huvudbyggnaden - slottet - och besökare kan inte gå in där, men på rekordfart har de under två somrar byggt upp två torn med en bred slottsmur och där finns nu ett café som är öppet för allmänheten ett par dagar per vecka.

Det finns bl.a.  en hantverksshop, loppis, bröllopssvit, beställningsrestaurang, liten plantförsäljning och vackra vyer att studera då man fritt får ströva omkring på platsen. Den som är intresserad hittar mera information t.ex. på deras hemsida här.

När jag såg bakverken i cafeterian visste jag genast på färgen att de var bakade med hönsägg från glada hönor som får sprätta runt och äta gräs. Av sådana ägg blir smet och bakverk alldeles gult och fluffigt och speciellt smakligt. Det vet jag då jag själv haft glada hönor som fått äta gräs.

Vi valde att smaka på jordgubbstårtan. Mums, säger jag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar