söndag 10 juli 2016

Blåbär under blommande parasoll

Det finns massor av blåbär och kantareller ute i skogarna nu! Det är redan en tag sedan jag fick de första blåbären och kantarellerna levererade hem till mig och idag fick jag ännu ett helt ämbar med blåbär. Orensade. Den biten får jag lov att sköta själv.

Så idag satt jag i min trädgård och rensade och rensade och rensade. Jag tycker att det är ett både tråkigt och klåttigt jobb, men jag vill gärna ha ett lager bär i frysboxen. Jag är i varje fall mycket tacksam över att inte själv behöva plocka dem. Kantareller går ännu an, är t.o.m. roligt, men inte bär. Bärplockning är inte min grej!

Samtidigt tog jag i användning och invigde mitt fina blåa retroparasoll. Jag köpte det begagnat på nätet. Egentligen är det ett balkongparasoll, men min hjälpreda fick till uppgift att "bygga om" parasollet så att det skulle passa det lilla bordet i trädgården. Det finns ett hål mitt i bordet som jag önskade att det skulle gå att sticka in parasollets stång genom. På så sätt står parasollet där stadigt i ur och skur. Nu när parasollet är förstärkt, förlängt och med en annan fastsättningsmekanism så tycker jag att det blev jättefint, precis i min smak!

Där satt jag alltså under parasollet i sällskap med Ludde och rensade blåbär även efter att solen gått ned och det blivit kyligare i luften. Det var lite barnsligt roligt att sitta där under ett tak med blåblommiga mönster, fransar, känna den fridfulla stämningen i trädgården... ja, sådana små vardagsdetaljer kan jag få mycket ut av! Och på så sätt blev det också en aningen gnutta roligare att rensa blåbär...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar