fredag 15 juli 2016

Ett besök i Kasvihuoneilmiö

Det är många år sedan jag senast besökte Kasvihuoneilmiö, men igår beslöt jag mig för att det fick vara dags för ett nytt besök.

Det är en liten upplevelse att besöka affären med ett annorlunda koncept. Där hittar man allehanda stora statyer, eleganta paviljonger, stora palmer, sirliga utemöblemang, exotiska fåtöljer, både gammalt och nytt, produkter som inte nödvändigtvis hittas någon annanstans. I en hörna finns också två kaniner som bor i en bur inredd som ett kontor. Dessutom finns där en restaurang.

Du kan läsa mera om den speciella affären t.ex. på företagets egen hemsida www.kasvihuoneilmio.fi/

Den ampra och respektingivande Justiina från de gamla finska filmerna om Pekka ja Pätkä fanns i stor pappversion mellan de mörka hyllorna med varningstexten. "Här vaktar jag!". Det var nästan så att jag hoppade till när jag såg henne. Jag tror att hon vaktade lika bra som övervakningskameror!

Min favorit bland kuriositeterna var ändå det gamla rynkiga och krokiga butlerparet. Härligt roliga statyer!

Det fanns en hel del som jag gärna skulle ha tagit hem med mig därifrån, som t.ex. någon paviljong eller någon staty. Om jag hade haft överloppspengar vill säga. En sirlig turkos stol hade jag speciellt svårt att lämna oköpt, fick ett svårt ha-begär över mig, men beslöt mig slutligen för att lämna den kvar där trots allt. Jag skulle möjligtvis ha kunnat ha råd med den, men det skulle ha varit bort från någonting annat istället. Och det var ju trots allt någonting jag klarade mig bra utan, en "onöda".

Någonting smått köpte jag nog därifrån, såsom t.ex. ett par plåttavlor med höns- och tuppmotiv som jag tänker dekorera hönshuset med. Det bästa som jag hämtade hem med mig från Kasvihuoneilmiö var ändå gratis - det var upplevelsen, stämningen, synintrycken och de nya erfarenheterna.

Här visar jag en del av de bilder jag tog från Kasvihuoneilmiö.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar