lördag 2 juli 2016

Falla gård

Idag gick det årliga evenemanget "Sagalund lever" av stapeln i Kimito. I mån av möjlighet deltar jag alltid gärna i det. Varje gång kommer jag hem med nya lärdomar och erfarenheter... och en massa nya bilder...

Jag tog många, många bilder och en del har jag bestämt mig för att visa upp här på min blogg. Jag är tvungen att dela upp mitt Sagalundtema på flera inlägg. Det här är första delen.

För något år sedan plockades ett fallfärdigt stockhus ner, flyttades, och plockades ihop igen på Sagalunds museiområde. Jag kan bara ana hurudant enormt arbete det har varit att flytta huset och få det så fint som det nu är där det står. Jag var första gången in i huset förra sommaren och tyckte redan då att det blivit så mysigt, smakfullt och fint. Nu konstaterade jag att inredningen tagit ett steg vidare och det fanns i mitt tycke ännu mera föremål i bondgården - som förövrigt heter Falla Gård - och jag kan bara inte låta bli att visa några inspirationsbilder därifrån.

Förra året deltog jag också i evenemanget "Sagalund lever" och här kan du gå in och titta på inspirationsbilder från det besöket och då främst från det gemytligt inredda Villa Sagalund.

Jag har dessutom uppdaterat min andra blogg med bilder av nådendalsdockor tillverkade av Janette Räikkönen. Dessa underbara små stickade dockor stiftade jag bekantskap med idag i Sagalund. Kolla in några av dem här på min andra blogg.

Här kan du läsa mera om Sagalunds museum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar