söndag 24 juli 2016

Glupska besökare i växthuset

Det för mig perfekta mulna vädret utan regn och med en otrolig värme bara fortsätter. Idag passade jag på att lägga mig i solstolen i trädgården och bara "sola mig" en stund under de grå molnen. Härligt!

Egentligen ljög jag lite i gårdagens blogginlägg! Jag har visst skött om trädgården, lite, valda delar. Jag har t.ex. tagit relativt väl hand om alla mina köpta plantor i krukorna, såsom tomatplantorna och körsbärsananasen i växthuset.

Jag har redan skördat massor av körsbärsananas och det finns mycket mera frukt på kommande om allt går väl. Tomaterna väntar på att mogna ännu. Tyvärr är det också någon annan som blivit förtjust i mina växter, speciellt tomatplantornas blad. Dels är det någon som snabbt försöker äta upp dem och dels skrumpnar bladen ihop och blir bruna på undersidan. Jag har hittat någon typ av liten grön mask som är huvudmisstänkt för brotten, åtminstone när det gäller att äta upp tomatbladen. Som motåtgärd och straff för de här glupska icke-önskade matgästerna har jag sprayat en blandning av tallsåpa och vatten på bladen. Efter det har jag inte sett nya uppätna blad, men nog skrumpnade blad. Jag vet inte heller vad tomatplantorna tycker om min tallsåpecocktail, kanske tar jag livet av dem med det i stället... På något sätt, så ekologiskt som möjligt, måste jag försöka få bukt med eländet i hopp om att få en liten tomatskörd så småningom. En del av de minst drabbade tomatplantorna har jag också försökt flytta ut från växthuset. Får se vad det blir.

Överlag tycker jag att det i år finns väldigt mycket insekter i trädgården. Dels sådana som jag inte uppskattar särskilt väl och som äter upp allt som kommer i deras väg, men också sådana som jag gillar skarpt. Det finns ovanligt mycket fjärilar och humlor. Det gillar jag!

Dagens bilder från trädgården är tagna igår på kvällen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar