lördag 23 juli 2016

Mitt eget kära trädgårdskaos

Dagens klimat har varit som skapat för mig! Ingen sol, vindstilla, varmt hela långa dagen och hela långa kvällen... och kanske hela långa natten också...

På kvällen vistades jag länge utomhus och förflyttade mig runt omkring i trädgården. Jag har många hörn och vrår och sittplatser, så det är bara att välja och flytta runt sig efter behag, efter sol eller skugga eller vad som helst.

Jag har misskött trädgården, har inte haft tid och inte inspiration att engagera mig i den så mycket på senare tid. Den växer ohejdat vilt och bångstyrigt. Det ser inte riktigt ut där så som jag på våren energiskt och inspirerat planerade, men just nu stör det mig inte alls. Faktiskt inte alls. Jag klarar riktigt bra av att gå omkring där på upptäcktsfärd i den enorma grönskan och leta efter blommor som jag vet att jag planterat, som måste finnas där någonstans... om jag bara slår mig fram i djungeln... och jo, någon annan må tycka att kaoset är ovårdat och gräsligt, men jag känner mig riktigt hemma där. Det är min, fjärilarnas och humlornas trädgård och vi trivs där. Det är inte en tvångsarbetsplats som måste skötas oberoende om man vill eller orkar. Det är mitt eget kära trädgårdskaos.

Idag har det varit en härlig dag att vandra och förflytta sig omkring i trädgården.

Jag passade också på att hänga upp mina glada färglampor i trädgården, redan nu blir det ganska fort mörkt där ute. Lamporna var förra årets goda investering, de lyser så gemytligt i skymningen.

Här är några bilder från mitt alldeles egna trädgårdskaos!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar