måndag 25 juli 2016

Trädgårdsrummet vid ytterdörren.

När jag stiger ut genom ytterdörren hamnar jag genast in i mitt första enkla lilla trädgårdsrum. Där har jag utemöbler (som jag förövrigt vunnit på ett midsommarlotteri), så att jag snabbt mellan varven i brådskan kan gå ut med en kopp te och en kakbit i handen och njuta av sommarvädret.

Lekstugan till höger inredde jag till ett mysigt uterum på våren. Du kan läsa om det projektet bl.a. här och här och här och här . Dit tar man sig också inifrån huset snabbt in på en kopp te.

Jag har placerat krukor och blommor runt området, lite som väggar eller murar, så att man enbart kan ta sig in i huset längs med en smal stig. Med det vill jag skapa en gräns där t.ex. bilar inte kan köra allt för nära trappan. Jag har också ibland tillfälligt korta stunder min vakthund placerad där.

En del av blommorna i krukorna har redan gjort sitt för i sommar. Tagetesarna har dock växt till sig så att de nästan svämmar över i sina krukor och luktärterna har inte ännu ens startat sin blomningsperiod. Jordgubbar har jag hittills ätit mindre än en handfull, men jag väntar en god skörd. Det finns massvis med mognande jordgubbar på min krukplanta.

Den fina ampeln är inköpt på Blommornas natt. Det evenemanget besökte jag också förra året och du kan läsa om det här.

Ja, det var några ord om trädgårdsrummet invid ytterdörren. Jag tycker att jag har det mysigare där i verkligheten än vad det ser ut på bilderna.

Nu skall jag koka en kopp te och gå ut i trädgårdsrummet och smaktesta en glutenfri chokladmuffins (jo, jag är satt på glutenfri diet just nu).

Det är tredje dagen det här varma underbara vädret håller i sig. Passar mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar