lördag 20 augusti 2016

Ett annorlunda festivalbesök

Augustisolens strålar har värmt hela dagen, inte trodde jag för någon dag sedan att det ännu kunde bli så här behagligt varmt. Det har varit en ypperligt fin dag för festival Norpas som går av stapel i Dalsbruk det här veckoslutet.

Idag har jag för första gången besökt festivalen. Jag hade inget klart grepp om vad festivalen skulle gå ut på - förutom att det skulle handla mycket om konst i olika former. Så är det också. Tillsammans med min kompis besökte vi ett par konserter, den ena var zigernarfolkmusik och den andra var rock-musik. Lite tjyvlyssnade vi också på gruppen Värttinä då de tränade inför kvällens konsert. Vi hann också följa med en gatuperformance, äta smått och gott på olika ställen, samt titta på flera utställningar. Det var konstverk utomhus, upphängda på väggar, i träd, på snören... och så fanns det en utställning om nakenmodeller och en nonstop-film om skogen ackompanjerad med ljud som kom från olika håll. Det fanns också någon typ av ikonutställning, där bl.a. en gråtande Maria var målad på allt från kaffefilter, spadar till skidor.

Festivalens miljö är suveränt vacker. Dalsbruk är en gammal bruksort och alla konserter, utställningar, filmer och allt som pågår är placerat i och omkring unika och vackra byggnader som har anknytning till brukets historia. Det pågår en hel del bl.a. i gamla slaggstensbastun, i ett tackjärnsgjuteri, i en verkstad, i en masugn, i ett magasin...

Ja, och så passade jag på att skaffa mig en karikatyrteckning och satt första gången i livet som modell en liten stund. Jag fick mig ett gott skratt när jag såg min karikatyr färdig! Ser jag ut så där?

Det var en riktigt intressant festivaldag, annorlunda, och om Norpas arrangeras nästa år så kan jag tänka mig att göra ett nytt besök dit.

Här kan du läsa mera om Festival Norpas 2016.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar