lördag 13 augusti 2016

Konstens natt igår kväll.

I går mot kvällssidan pågick evenemanget Konstens natt på Kimitoön. Det fanns en hel del programpunkter och jag skräddarsydde ett paket åt mig själv innehållande programpunkter som jag trodde att skulle passa mig bäst. I praktiken blev det ändå inte riktigt att följa det. Jag hann helt enkelt inte med alla programpunkter och dumt nog så hade jag klätt mig lite väl tunt, så jag började frysa riktigt ordentligt när jag satt utomhus och lyssnade på Strychnine och beatboxing. Jag hade ingen aning om vad det uppträdandet skulle innebära, men nu vet jag att det är att med sin egen mun skapa olika ljud. Intressant!

Jag började alltså frysa och höll mig därefter inomhus och lyssnade på Antti Tolvis konsert som han genomförde med hjälp av piano och en massa elektronik. Det var också annorlunda och intressant!

Kvällen avslutade jag med att titta på Pedro Almodovars film "Juliet", som hade finlandspremiär. Det var en i mitt tycke helt sevärd film och tiden gick fort, men jag fascinerades mera av filmens färger och mönster och detaljer än själva handlingen som jag tyckte att inte riktigt nådde det djup som jag tror att det var tänkt att den skulle ha.

Före frossan hann jag titta på Marianne Petters danselever som uppträdde med afrikansk dans. Dessutom fanns det bl.a. en del försäljare på plats. Marthorna bjöd på en jättegod vinbärssmoothie som lett till att jag fått inspiration att laga en smoothie själv. Jag har aldrig gillat smaken i vinbären, men den där var jättegod, så kanske jag borde prova när det just nu finns vinbär på buskarna!

Det gick också att skaffa syriska hennatatueringar på konstens natt. En hennatatuering skulle jag vilja ha, men vågar inte skaffa någon då jag hört att känsliga personer kan få starka allergiska reaktioner om det vill sig illa. Vännerna som jag hade med mig på Konstens natt var också intresserade av hennatatueringar och en av dem skaffade sig en. På så sätt fick jag följa med tatueringsprocessen. Fint och dekorativt resultat!

Ja, överlag var det en riktigt givande Konstens natt och än en gång har jag vidgat mina vyer en aning. Konsten som förevisades där var kanske sådant som jag annars inte skulle ha kommit i kontakt med.

Nu gäller det bara att få upp värmen igen, för, jo, jag frys fortfarande efter gårdagens sittande utomhus. Honungste har jag druckit i mängder för att mota en eventuell förkylning. Hoppas det hjälper.

Här är några bilder från kvällen.


Syriska hennatatueringar.Antti Tolvis elektronik- och pianokonsert.


Strychnines beatboxing.


Marianne Petters elever i afrikansk dans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar