fredag 12 augusti 2016

Lite hönsprat igen...

Då är det dags för lite hönstema igen har jag bestämt! Det här med att efter en paus på sådär femton år skaffa hönor och en tupp igen tycker jag fortfarande att är en av de mera genialiska idéerna jag kläckt i sommar. Att vara hönsfarmare och självproducerande med hönsägg är definitivt ekonomiskt olönsamt. Det blir mycket billigare att köpa sina hönsägg från affären. Men ack, den där glädjen att själv plocka färska hönsägg ur hönsreden varje dag och att få diskutera och umgås med dessa pratsamma och konstant kacklande sociala individer, ja, det finns nog inget som slår det i den här kategorin!

Jag tycker att hönsäggen sådär sakta börjar bli större nu också. Dessutom händer det sig i bästa fall att alla sju hönsflickor värper på samma dag, så det bevisar att alla nu kört igång med värpningen! Det intressanta är att alla fortfarande helst vill värpa i samma rede, det längst mot dörren. Det brukar vara kö dit. I värsta fall måste någon nöja sig med det mittersta redet och det tredje redet besöker knappast någon. Vad det beror på vet jag inte, alla reden är i mitt tycke lika fräscha och rena och inredda med halm och byggda på samma sätt.

Ja, och ängsblommorna, som jag har sått i krukor utanför hönshuset, blommar fortfarande. Dessa små vackra blomster är nog så vackra, varje dag spricker det ut i blom någon ny variant av ängsblommorna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar