torsdag 4 augusti 2016

Sommarens bästa loppisfynd

Jag gillar loppisar och har även denna sommar besökt flera loppisar. Egentligen har jag redan "allt" i mina knutar, ja, direkt alldeles för mycket. Därför har jag också själv, andra året i rad, en självbetjäningsloppis i en liten röd "kiosk" vid vägkanten - några föremål måste jag försöka bli av med för att få plats för nya.

I år har jag ändå mest gått på loppisrundor i mina egna husknutar och faktiskt gjort en del riktigt suveräna fynd. Helt gratis. Jag har hittat t.ex. en hel del förtjusande rostiga föremål att placera i trädgården som kakelugnsluckor, fönster, verktyg, krukor... Nåja, inte har jag betalat så mycket för årets små loppisfynd utanför hemmets knutar heller, "nästan gratis" har de också varit...

Här nedan skall jag presentera några av sommarens loppisfynd.

I de egna förråden hittade jag t.ex. de gula och beige retroäggföpackningarna i plast. De färglösa äggföpackningarna som jag hittade på en loppis är av ett betydligt nyare datum och inte alls lika charmiga, men jag fick dem för 1€ tillsammans, så det blev affär!


Jag har hållit mig en del till hönstemat i år när jag besökt loppisar. Jag har letat efter kastruller och grytor med tyngd i som lämpar sig som matkärl för hönorna. Det måste vara tunga kastruller, eftersom mina matglada och ivriga hönor annars genast vänder kärlen upp och ner. Jag tror att jag för den svarta gamla grytan betalade 3,50€ och 1-2€/st för de övriga. Jag har köpt flera kärl än de som råkar vara med på bilden, alla har varit i samma prisklass. Nu har jag hönskärlskvoten fylld, behöver inte mera av dem!


Det bör erkännas att denna gamla bykpåse är en fullkomlig onöda. Jag kunde bara inte låta bli att köpa den för 2€. Det är ett gammalt handarbete och jag tycker att den är lite kul. Gumman som byker i den ångande grytan är en riktigt gullig tant! Kanske kommer jag på någon idé vad jag skall använda den till så småningom.


På tal om onödor... hmm... behöver jag dessa små (grekiska?) hus? Tja... det tyckte jag åtminstone när jag köpte dem allesammans för sammanlagt 2€... och jo, jag gillar stilen på dem! Grodprinsen... är han en onöda? Grodprinsen som råkar vara med på den här bilden är inget loppisfynd, honom köpte jag för 2,90€ (tror jag) som splitterny i Fiskars museum för en vecka sedan.


Det här är ändå sådant som jag inbillar mig att jag absolut behöver! Jag gissar att det är begagnade (hoppas ändå ordentligt rengjorda och desinficerade) tandläkarredskap. Nu behöver jag inte besöka tandläkaren så ofta när jag har en del egna instrument! Nähä... jag har faktiskt letat efter sådana här. De är mycket praktiska verktyg när jag bygger och gör olika föremål i min miniatyrhobby. Jag når dit som inga andra trubbigare verktyg når. Jag betalade 10€ för dem tillsammans.


Den här fina retroplastbården i originalförpackning betalade jag 3€ för. Jag har påverkats av retrotrenden och är för tillfället väldigt förtjust i 1970-talsstilen. Den här bården räknar jag med att ha glädje av när jag vill ha lite variation i inredningen.


Här kan du titta på några av förra sommarens en-euros loppisfynd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar