onsdag 25 januari 2017

Klostertema

Jag passade på att ta en minisemester i samband med att andra ärenden måste uträttas i Åbo och checkade in på birgittasystrarnas gästhem. Där var det så fridfullt och lugnt, enkelt, ja direkt meditativt, aningen annorlunda, förmånligt och dessutom är systrarna på klostret så trevliga och hjälpsamma.

Jag besökte katolska kyrkan i flera repriser under min vistelse på gästhemmet. Den ligger i direkt anslutning till den övriga verksamheten på klostret. Kyrkan var fortsättningsvis julpyntad med bl.a. glittrande julgranar och en julkrubba med många detaljer att studera.

Rummet på gästhemmet jag övernattade i var relativt asketiskt och de två föremål som fanns på väggarna fångade således uppmärksamheten desto mera. Jag tror att jag aldrig någonsin tidigare övernattat på ett hotell omsluten av en sådan stor rogivande tystnad!

I samband med klosterbesöket råkade det sig så att minisemestern av en slump råkade få något av klostertema över sig då jag också hittade mig själv på biograf tittande på filmen Angus dei, en film om nunnor under andra världskriget och det barbariska som hände dem. Det var enligt mitt tycke en film värd att se!

Jag hann med en hel del intressanta upplevelser under den korta minisemestern - och tänkte avsluta med att visa en bild på den läckra matportion jag åt på en restaurang i staden, detta dock utanför klostertemat!

Ja, det behövs inte så mycket och så stora program här i januarimörkret så piggar det upp!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar