fredag 9 juni 2017

Gul rabarberkaka i lekstugan

Det finns många fördelar med att ha egna värpande hönor! Nu när hönorna har möjlighet att äta sig mätta på olika gröna växter i naturen blir äggulorna grant gula, sådana exklusiva hönsägg går det inte att få tag på i vanliga butiker. Det blir så trevligt med granngul pannkaka och granngul sockerkaka!

Idag skördade jag rabarber från det egna landet och lagade en rabarberkaka med vaniljsås till.

Jag gjorde det enkelt för mig och slog ihop en vanlig sockerkakesmet som jag bredde ut på en ugnsplåt och lade sockerbitsstora rabarberbitar i. Sedan strödde jag socker och kanel över allting. Därefter in i ugnen och gräddning! Vaniljsåsen lagade jag av ett halvfabrikat.

Det har varit soligt väder idag, men aningen blåsigt och tidvis onödigt svalt. Jag beslöt ändå att ta min eftermiddagspaus utomhus, men tyckte att det var varmare och behagligare i skydd från blåsten inne i lekstugan så jag satte mig där och mumsade i mig alldeles för många bitar av den gula rabarberkakan. Dessutom "invigde" jag min nya fina muminmugg!

I lekstugan hade jag sällskap av katten Albin som bokstavligen trampade omkring överallt och mellan varven hälsade han på sin bästis Ludde!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar