tisdag 6 juni 2017

Hönan som ruvar och andra djur

Det har varit ett underbart soligt och varmt väder idag och både jag och mina djur har passat på att ströva omkring utomhus. Det har känts rogivande och mysigt att "hitta" sina djur lite här och där på gårdsplanen, latandes i solgasset. Det är precis så här det skall vara på landet.

Jag skall göra en liten presentationsrunda på mina djur med bilder som jag tog idag.

I ett av hönsredena har min bruna höna Kajsa valt att stationera sig. Där ligger hon elfte dagen platt och nertryckt och ruvar på sex ägg. Det är första gången i den här hönsflocken som en höna valt att börja ruva och jag ser med stor entusiasm och spänning fram emot vad som kommer att hända. Jag hoppas på kycklingar, men mycket kan ännu hända och både hönan, hönsflocken och jag är nybörjare. Jag har i varje fall försökt läsa in mig på det här med ruvning och kycklingar så vi får hålla tummarna för att allt går väl.

 
I hönsflocken är det sussex-tuppen Balthasar som basar över de pigga och pratglada damerna. Bland hönorna hittar vi både Brunhild, Bolly, Grace, Kajsa och alla de andra.Här har vi sociala 13-åriga bondkatten Maija som kom till vår familj enbart 5 veckor gammal ur verkligt usla förhållanden, men hon blev en stark och frisk katt med mycket behagligt lynne.


12-åriga Albin är Maijas unge, född i en knut i vårt kök, en katt som nog missat det här med att han är en katt och inte en hund - med andra ord en något speciell personlighet.


Söta 3-åriga Ludde följer med mig överallt. Han är min ögonsten och lilla bebis och honom kan man bara bli glad för!


Jag har alltid gillat djur och omgett mig med allehanda sorter. Det blir tomt och tyst utan djur. Djur skapar en harmonisk atmosfär och ger så mycket glädje med alla sina upptåg och idéer. Att ha möjligheten att ha djur, någonting som inte alla har som skulle vilja det, är nog en gåva. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar