lördag 1 juli 2017

Tankar efter besöket på den medeltida marknaden

Även i år besökte jag den medeltida marknaden i Åbo.

Det var en härligt varm och vacker sommardag och stämningen var på topp med mycket folk i rörelse. Jag upplevde också att det inte tidigare funnits så många försäljare och så många varierande produkter till salu som nu. Det fanns nästan ingen gräns för de fantasifulla idéerna till produkter i speciellt hantverksväg. Det fanns trevliga smycken, väskor, tavlor, keramik- och glasföremål, virkade och stickade och sydda föremål, dockskåpsföremål, kort, träsnidade skålar, smidesprodukter, lergökar, ja, ett enormt urval välgjorda hantverk. Dessutom fanns det mycket mat- och godisprodukter till salu i år och speciellt de roliga chokladskorna etsade sig fast i mitt minne.

Det mesta är ändå sådant som jag kanske vill ha, men som jag utmärkt också klarar mig utan. Någonting smått fick jag nog hem med mig från marknaden, såsom t.ex. en konstnärs tryckta kort, plansch med bild på en blåklocka, goda kinuskiglasyräppel, smaklig fruktlimpa...

Jag såg flera programpunkter med sång och musik. Åtminstone medan jag var där pågick det inte så mycket teater med skrällande och gapande "medeltida människor". Det var ett lugnt tempo på trots folkmassorna.

Ja, det var - som sagt -  väldigt trevligt på den medeltida marknaden i år igen och imorgon går den sista marknadsdagen av stapel, men då är jag inte där.

Här och här kan du läsa om tidigare besök på den medeltida marknaden i Åbo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar