onsdag 13 september 2017

Plastpalms- och solcellslampeprojekt

Jag har haft ett par små inredningsplaner groende en tid. Jag har nu förverkligat dem båda. Som vanligt landade jag långt från där jag skulle.

PLAN ETT var att jag ville ha en stor palm i plast stående på balkongen. Tanken var att det skulle bli någon form av "södernkänsla" när man sitter där. Hur det nu var så blev det inte så i det här skedet. Jag tyckte att jag inte ville inreda balkongen så här sent mot hösten. Ingen vill sitta där och frysa nu. Istället blev det en stor grönväxt i plast som för tillfället får stå i vår sal. Det blev inte helt fel det heller... men inredningsplanen landade långt från ursprungsplanen...Här nedan är en bild från balkongen där jag hade tänkt mig plastpalmen. Palmprojektet får jag fundera närmare på när det på nytt börjar nalkas vår, sol och värme. Visst skulle det vara fint att sitta där under palmens blad och lyssna till kanariefåglarnas kvitter nerifrån den granna paradisträdgården (läs skatornas kraxande nerifrån den försummade höåkern)?

PLAN TVÅ var att jag skulle lysa upp området runt lekstugan (som jag använder som någon typ av lusthus) med olika solcellsbelysningar. När jag så hittade originella solcellsbelysningar i form av glada granna taklampor och bordslampor, precis i min smak, så förändrades planen. Lamporna är så fina att jag inte vill utsätta dem för fula höststormar och oväder utomhus den här säsongen. Jag placerade dem inomhus istället. Nu återstår att se om de klarar av att lysa inomhus när mörkret faller på.
Dessutom vill jag ytterligare uppmärksamma dig på ett par detaljer i inredningen i samma rum där jag placerat solcellslamporna! Jag kom över ett föremål som var på väg i soporna, en sådan där glaskula från 70-talet som var fylld med vatten och röda plastrosor. Jag putsade upp glaskulan, satte dit nya blommor och en fjäril och lät bli att fylla på nytt vatten. Den blev riktigt fräsch och fin igen, tycker jag själv.


Den andra detaljen jag vill visa upp är den fina månplanschen från år 1969, någonting som varuhuskedjan Anttila delade ut då det begav sig. Planschen är en karta över alla månlandningar och månkratrar och verkligen värd att få komma upp på väggen igen efter åratal av ett dammigt och stillsamt liv på en smutsig utevind bland möss och råttor.


Ja, så här blev det den här gången med mina inredningsplaner. Jag lyckas aldrig vara konsekvent när det gäller den biten, det ena ger det andra och så blir det vad det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar