söndag 27 januari 2019

Papperslykta med mitt eget lokala Paris!

Idag fick jag inspiration till att tillverka en papperslykta. Jag ritade med svart tusch på en tapetbit som jag trädde runt en glasburk och limmade ihop i kanten. Sedan satte jag in en led-slinga i glasburken. Enkelt!

Jag hade ursprungligen tänkt rita ett Paris-inspirerat storstadstema med bl.a. Eiffeltornet, men så kom jag underfund med att min lokala kyrkas torn skulle fungera lika bra på papperslyktan som Eiffeltornet. Sedan gav det ena det andra och plötsligt hade jag ritat ditt mitt eget hus, lekstugan, växthuset, pergolan, fågelbrädet, bilen, uthuset, hästskogrindarna, direktförsäljningspunkten, dockskåpet... och ja... det blev plötsligt min egen by istället.

Jag gjorde också en papperslykta med lite annat motiv än min by. Det är en papperslykta med motiv av byggnader från ortens lokala city, såsom t.ex. butikerna, höghusen, kyrkan, all-aktivitetscentret m.m. Jag klippte den för detaljerat uppe vid kanten och gillade inte resultatet, så jag har därför inte lagt ut en bild på den andra lyktan här. Jag tycker att det blev ett mycket bättre resultat om jag lät kanten vara rak och oklippt uppe, att den inte följde tinnar, tak och torn.

Dessutom blev det nog ett litet Eiffeltorn också som jag lyser upp med ett led-ljus. Modellen till Eiffeltornet har jag inte ritat själv. Jag printade ut det från Pinterest och klippte, limmade och lackade det. Eiffeltornet ser du bättre på bilden nedan i mitt köksfönster.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar